Receptarkivet - Kakor |
Läckra nougatrutor ÅN |
Ca 54 bitar Tid: ca 40 minuter Pris: ca 1:25 kr/bit Ur: Coop´s medlemstidning Mersmak Kakorna får en fin havre- & nougatsmak. De passar bra till kaffet men också som dessert tillsammans med färska bär & en klick glass. Ett bra alternativ för den som inte tål gluten men kan äta havre. 100 gr sötmandel (ca 1½ dl) 300 gr smör eller margarin 9 dl havregryn 1½ tsk bakpulver 3 dl strösocker 1 ägg Glasyr: 1 pkt mjuk nougat (250gr) (50 gr mörk choklad) 1.Sätt ugnen på 225˚C. 2.Hacka mandeln, smält fettet i en stor kastrull & blanda ner havregrynen & låt det dra ett par minuter. Blanda i mandeln & bakpulvret blandat med sockret. Vispa ihop ägget & blanda ned det. Rör allt till en jämn massa. 3.Tryck ut massan ordentligt i en långpanna ca 40x30 cm, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna något. 4. Hyvla nougaten över den ännu varma kakan så att nougaten smälter & bred sedan ut den jämnt över hela kakan. Låt svalna. 5.Smält eventuellt choklad & ringla över kakn. Det är inte nödvändigt men gör kakan extra fin. 6.Skär kakan i ca 54 bitar. Förvaras svalt, t ex i en burk med bakplåtspapper mellan kakvarven. Går bra att frysa! |
<< Tillbaka |
Maila gärna in recept till hans@shrek.se |