Receptarkivet - Pastasås |
All-round-pastasås HN |
Ingerdienser: 4 dl crème fraîche 3 dl matlagningsgrädde 1 st liten lök (som hackas) 4 st vitlöksklyftor (som hackas) 2 msk soltorkade tomater (som hackas) 2 msk finskuren basilika 1 msk olivolja Gör så här: Hetta upp oljan. Fräs alla ingredienserna några minuter. Tillsätt crème fraîchen och matlagnings-grädden. Koka ihop något. Smaka av med salt och peppar. |
Pastasås med purjolök, majs o bacon HN |
1 purjolök 2 vitlöksklyftor hackade 1 burk majskorn 2 dl creme fraiche med tomat och basilika 1 påse baconmix ev. salt och peppar Fräs strimlad purjolök, vitlök och baconmixen i lite olja i en kastrull. Tillsätt välavrunnen majs och creme fraiche. |
Pepprig pastasås med pepperonikorv HN |
För en person: ½ röd paprika ca 30 gram pepperonikorv 2 soltorkade tomater 1 rågad msk mjuk ost Så här gör du: Strimla alla ingredienserna. Stek i en stekpanna med eventuellt lite olivolja i.Rör ner 1 rågad msk mjuk ost med soltorkade tomater. Häll i lite vatten och koka ihop, vrid några tag med pepparkvarnen- färdigt! |
Annikas pastasås HN |
2 portioner 1 bit fläskfilé i tunna skivor 1 burk vitlöksost 2 dl vispgrädde 2 msk chilisås 1 pressad vitlöksklyfta Fräs upp fläskfilén i en stekpanna. Lägg i vitlöksosten och grädden och låt osten smälta ner under omrörning. Krydda med chilisås och vitlök. Servera med nykokt pasta. |
Italienskans pastasås HN |
8 portioner Ingredienser: 2 msk olivolja 2 vitlöksklyftor 2 pärllökar 200 gr rimmat sidfläsk 2 förp krossade tomater färsk basilika salt svartpeppar Gör så här: Finhacka löken och vitlöken. Skär fläsket i mindre tärningar. Hetta upp olivoljan i en vid kastrull och fräs löken några minuter i oljan. Lägg ner fläsket och låt det fräsa med en stund. Rör ner krossade tomater och hackad färsk basilika. Låt puttra i ca 30 minuter. Smaka ev. av med salt och svartpeppar. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost |
Valnötssås HN |
4 portioner Ingredienser 300 g pasta Valnötssås: 1 vitlöksklyfta 150 g valnötskärnor 2 msk basilikablad 1 msk ströbröd 2 1/2 Kelda lagalätt 3/4 tsk salt 1 krm svartpeppar Till servering: 1/2 dl grovhackad basilika Gör så här: Koka pastan. Skala vitlöken. Mixa vitlök, valnötter, basilika och ströbröd hastigt. Häll på gräddmjölken och mixa till en sås. Smaksätt med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan och strö över basilika. Servera med tomater. |
Pastasås med broccoli och ost HN |
4 portioner Ingredienser: 1 pkt fryst broccoli, 250 g, eller motsvarande mängd färsk 2 dl Vispgrädde 1 dl grönsaksbuljong 2 1/2 dl riven lagrad ost, t ex Prästost 1 pressad vitlöksklyfta 2-3 tsk fransk senap 1/2 krm cayennepeppar Så här gör du: Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokspadet. Skär av några fina buketter och spar dem till garnering, grovhacka resten. Koka upp grädde och buljong. Tillsätt osten och rör om så att den smälter. Såsen får ej koka. Lägg i broccolin. Smaksätt med vitlök, senap och cayennepeppar. Servera såsen till nykokt pasta. Garnera med broccolibuketter. |
<< Tillbaka |
Maila gärna in recept till hans@shrek.se |